Hírek, események

Négyen még a bajnoki címért

Péntektől vasárnapig az I. Nyíregyháza Rallyval zárul az idei első osztályú ralibajnokság.

Az előttünk álló hétvégén a Zemplén útjain dől el az országos ralibajnokság sorsa. Az utolsó futam előtt még négy páros is bajnok lehet, köszönhetően a pontszámításban idén bevezetett változtatásoknak. A szabályok értelmében a nyolc futamból a legjobb hat eredmény számít azzal a kikötéssel, hogy a szezonzáró eredménye nem nullázható. Ráadásul az I. Nyíregyháza Rallyn másfélszeres pontokért megy a csata, tehát az éllovasok között meglévő különbségek elenyészőnek nevezhetőek.
Ha figyelembe vesszük a mínuszolásokat, akkor az idei nyolcadik verseny előtt Vincze Ferenc áll a táblázat élén, de a végig kiegyensúlyozottan szerepelt Turán Frigyes szorosan követi az értékelésben. A két borsodi menő egymás nyakán, a harmadik-negyedik pozíciót foglalja el. Hadik András idén három futamot is megnyert, de a negyedikre is szüksége van ahhoz, hogy bajnok lehessen.

Minden eldől

Még bármi lehet, egy versenyen dőlnek el a nyitott kérdések – mondta érdeklődésünkre Hadik András. – Nagyon sok csatát megvívtunk a többiekkel, mégis szinte ugyanott tartunk, ahol a szezonnyitó előtt. Óriási tétje van ennek a futamnak, ezért igyekszünk a lehető legjobban felkészülni. Félig-meddig hazai környezet vár ránk, hiszen a Zemplén közel esik Miskolchoz. Igaz ez még akkor is, ha a verseny központja Nyíregyházán lesz. Kilenc évvel ezelőtt ezen a vidéken lettem ORB-bajnok, tehát a múltból vannak szép emlékeim. Ebből azonban nem lehet megélni, és ezúttal taktikázásra sincs lehetőség. Gyakorlatilag, aki nyer az élmezőnyből, az lesz a bajnok. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy sikerrel vegyük az idei utolsó, de egyben a legnagyobb akadályt. Az időjárás érdekessé és kiszámíthatatlanná teheti a futamot, bár jobb szeretném, ha nem ez döntene a bajnoki cím sorsáról. Dőljön el a pályán, sportszerű keretek között.

Újra versenyben

A korábbi négyszeres abszolút bajnok Kazár Miklós is izgatottan várja az I. Nyíregyháza Rallyt. Még akkor is, ha a négy bajnokaspiráns közül ő indul a legnagyobb hendikeppel.
– Amíg él a remény, addig fogunk küzdeni – szögezte le Kazár Miklós. – Az elmúlt két esztendőben egy helyben topogtunk, nem találtuk a helyünket. Idén viszont ismét számolni kell velünk, ami nagyszerű érzés. Megyünk, tesszük a dolgunkat, majd meglátjuk, hogy ez mire lesz elegendő. A Zemplén ilyenkor gyönyörű, csodálatos élmény lesz ezen a környéken autózni. Nem babra megy a játék, de nem szabad ezt a helyzetet túlfeszülnünk. Természetesen szeretnénk a lehető legjobb helyen végezni, hogy az éves összetettben is minél előrébb zárjunk. Ehhez nem szabad taktikáznunk, győzelemre kell törnünk a zempléni aszfaltos gyorsokon.
Az I. Nyíregyháza Rally pénteken egy szuperspeciállal kezdődik, szombaton és vasárnap pedig összesen tizenhat gyorsasági szakasz vár a mezőnyre.

Írta: ME
Forrás: Észak-Magyarország

 

 

PARTNEREINK

PARTNEREINK

 

JUX Social Stream

Back to Top
Mint minden weboldal, a hadikrallye.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.
Értem