Hírek, események

Két borsodi a dobogón

A 26. Veszprém Rallye-t az alkalmi beugró Bútor Róbert nyerte meg, Hadik András második, Balogh János harmadik lett.

Az előzetes várakozások alapján némi meglépetésre, de a látottak alapján teljesen megérdemelten nyerte meg a hazai ralibajnokság hétvégi futamát Bútor Róbert és Tagai Róbert. A kettős ugyanis munkahelyi elfoglaltság miatt évente csupán egy-két alkalommal indul a versenyeken, ezért az éves összetett szempontjából nem tudnak, és nem is akarnak beleszólni a többiek csatájába. A Balaton-felvidéki murvás szakaszokon azonban remekeltek: nyolcból négy szakaszt megnyertek, de harmadiktól rosszabb helyen egyszer sem végeztek. Végül szűk húsz másodperces előnnyel zártak az élen.

Ismét ezüst

A címvédő is megtalálta a jó formát, Hadik András a néhány héttel ezelőtti Székesfehérvár Rallye-hoz hasonlóan most is ezüstérmes lett. A veszprémi dobogó értékét növeli, hogy az éves összetettben élen álló Vincze Ferenc, Bacigál Igor kettős defekt miatt nem tudott célba érni, ezért Hadikék abszolútban is közelebb kerültek az éllovashoz.

Még úgy is nagy volt a por, hogy kétpercenként rajtoltunk. Elég nagy köveket kellett kerülgetni, ezért az volt a legfontosabb, hogy megússzuk a napot defekt nélkül – összegzett a veszprémi célban Hadik András. – Éppen ezért néhol igyekeztem óvatosan autózni, de néhány szakaszon megvolt a kellő lendületünk. A végén ésszel és hideg fejjel kellett autózni, hiszen nem engedhettük meg, hogy újabb pontokat veszítsünk. Bejöttünk másodikként, ami nagyon sokat ér. Veszprémben már az is győztesnek számít, aki átgurul a célkapun. Nagyjából most járunk a felénél, csökkent a hátrányunk, de a mostanihoz pontos és hibamentes hétvégére van szükségünk ahhoz, hogy legyen esélyünk a címvédésre. Az esélyeink megmaradtak még akkor is, ha a tavalyihoz hasonlóan ismét hátrányból kell visszajönnünk.

Stabilan, ismét a dobogón

A miskolci Balogh János és navigátora, Holczer Dániel ebben a bajnokságban rendkívül kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújt. A kettős rendre résztvevője a pódiumnak, több harmadik-negyedik hellyel rendelkeznek. Ez pedig azt jelenti, hogy összetettben továbbra is a második pozícióban állnak. A 26. Taxi4 Veszprém ­Rallye-t a dobogó harmadik fokán zárták, a murvás gyorsokon még szakaszt is nyertek. 

– Kevés murvás tapasztalatunk volt ezzel az autóval, ezért igyekeztünk úgy menni, hogy ne kelljen a kelleténél nagyobb rizikót vállalnunk – tette hozzá Balogh János. – Nagy volt a por, ezért nehéz volt eltalálni a féktá­vokat, repkedtünk és rumlis eseményünk is volt. Ennek ellenére örülök, hogy a stabil, nyugodt, átgondolt taktikánk ismét egy szép sikert eredményezett. Eddig nem lehet panaszunk az évvel, de még csak most billentünk át a program féltávján, úgyhogy bőven lesz feladatunk, hogy az élmezőnyben megtartsuk a helyünket.

A magyar ralibajnokság nagyjából másfél hónap múlva folytatódik, a csapatok és a párosok most egy hosszabb nyári szünetre vonulnak. A következő futamot részben megyénkben rendezik, hiszen augusztus 23–25. között az Ózd-Salgó Rallye-val folytatódik a sorozat. A bajnokság idei ötödik versenyét aszfaltburkolaton rendezik meg.


A 26. Taxi4 Veszprém Rallye végeredménye:

1. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5) 1:02:46,6
2. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +17,5
3. Balogh János, Holczer Dániel (Skoda Fabia R5) +24,4
4. Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5) +40,9
5. Velenczei Ádám, Zsíros Gábor (Citroen C3 R5) +54,2
6. Osváth Péter, Papp Tamás (Skoda Fabia R5) +1:26,9

Írta:  Marosréti Ervin
Fotó: Kacsándi Norbert
Forrás: Borsod Online
Forrás: Észak-Magyarország

 

 

PARTNEREINK

PARTNEREINK

 

JUX Social Stream

Back to Top
Mint minden weboldal, a hadikrallye.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.