Ott folytattuk, ahol abbahagytuk

Győzelemmel ünnepelhette horvátországi kiruccanását a Hadik Rallye Team. A Poreč ralin Hadik András számára egy régi ismerős, Kertész Krisztián volt segítségére a jobb egyben, és nem is sikerült rosszul az idei ideiglenes egymásra találás – a Poreč ralin határozott tempót diktálva a dobogó legmagasabb fokát szerezhették meg több mint fél perces előnnyel.

Ismerős felállással, ám friss lendülettel érkezett meg a 2018-as CEZ, azaz a Közép-Európai Zóna Bajnokság horvátországi helyszínére a Hadik Rallye Team. A csapat az augusztus végi ózdi kudarcokat sikeresen leküzdve az Országos Bajnokság pécsi állomása előtt szeretett volna még pár versenykilométerrel gazdagodni a hazai terepen való bizonyítás érdekében, így ez is közrejátszott abban, hogy a 19. Poreč Rallyt nézze ki magának Hadik András és az előző évekből ismert társa, Kertész Krisztián. A páros többek között a CEZ pontok miatt sem volt rest útnak indulni délre, és az elmúlt hétvégén megszerzett helyezésnek köszönhetően javában hozzásegítették a csapatot ahhoz, hogy tovább növeljék esélyeiket a bajnokság év végi elsőségéhez.

Az idei évben 19. alkalommal megrendezésre kerülő Poreč Rally valójában annak a tavalyi Croatia Rally-nak az időpontját foglalta el, ahol röpke tizenkét hónappal ezelőtt a Hadik-Kertész páros a dobogó középső fokát szerezte meg. A 2017-es szezonban minden egyes állomást közösen teljesített a kettős, idén azonban első ízben kerültek össze ismét az autóban, ám az eredmény azt mutatja, mintha mi sem történt volna - összeszokásról nem kellett beszélni, már az első pillanattól kezdve ott folytatták, ahol tavaly év végével abbahagyták.

A horvát verseny előtt konkrét tesztelést nem iktatott be András a menetrendbe, ám a Fiestát jól ismerve a miskolci versenyző bízott abban, hogy a téttel járó gyorsasági szakaszokat megelőző shakedown elég lesz ahhoz, hogy az autó beállításait finomhangolja a Poreč környéki utakra. Az elgondolás tökéletes volt – körülbelül tíz kilométer volt az, ami lehetőséget adott így a felkészülésre. E rövid táv nem okozott semmilyen formában hátrányt, hiszen rögtön a futam legelső 9,28 kilométeres Tar szakaszán megszerezték a mezőny legjobb időeredményét. A pénteki első versenynapon még két gyorsasági várta a párosokat az esti órákban, ahol mindkét esetben a Hadik-Kertész duó a harmadik időt csípte el, így szombat reggelre az összetettbeli harmadik helyről kezdhették meg a teljes napi harcokat több magyar és nemzetközi színeket képviselő versenytárssal karöltve.

Szombaton egy határozott kezdéssel szinte az egész napot végigszárnyalták Hadikék – a hétvége első és egyben a futam zárónapjára összesen 82,25 versenykilométer volt betervezve kilenc szakaszra leosztva. A versenyzés a tervek szerint, zökkentőmentesen és számtalan szakaszgyőzelemmel zárult, csupán a tizedik, Zbandaj gyorson nem sikerült a legjobb teljesítmény – ott egy második idővel elégedhetett meg a kettős. Összességében egy nagyon jó hangulatú, problémamentes megmérettetés gondoskodott arról, hogy Hadik András az utóbbi idők nehézségeit feldogozva pozitívan várja a magyar bajnoki szezon hátralévő két állomását.

Hadik András: "Mivel a magyar bajnokság még nyitott, pontosan emiatt nem szerettem volna rossz szájízzel odaállni a következő pécsi rajthoz. Mindezek mellett a CEZ Bajnokság is érdekes a számunkra az eddig elért sikerek miatt, így már két dolog szólt amellett, hogy elrajtoljunk a horvátországi Poreč Rallyn."

Tesztelést nem terveztünk be a rajt előtt, ami szerencsére nem okozott komoly gondot, hiszen a pár kilométeres shakedown pontosan elég volt ahhoz, hogy az ott kigondolt apró módosításokkal testre szabjuk az autót. Krisztiánnal azonnal megtaláltuk a közös hangot, szinte olyan volt, mintha ki sem hagytuk volna ezt a pár hónapot. A péntek délutáni illetve esti szakaszokon még hangolódtunk a horvát atmoszférára, ám szombaton már próbáltunk beleadni mindent, ami szerencsére sikerült is. A pályák tetszettek, a ritmusát is minden egyes gyorsaságinak hamar el tudtam kapni, így tényleg egy rossz szavam nem lehet a hétvégére. Köszönöm mindenkinek a támogatást, nagyon örülök az elért eredménynek, és bízom benne, hogy az elmúlt hétvégén átélt pozitív élmények kedvező hatással lesznek rám a soron következő magyar bajnoki versenyeken.”

Kattintson ide a hírlevél PDF változatához

 

Back to Top
Mint minden weboldal, a hadikrallye.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.
Értem