Még bármi lehet

Hadik András a ralibajnoki mezőny egyik legtapasztaltabb versenyezője, s figyelme középpontjában most a bajnoki cím áll, amelyet harmadmagával még van esélye megszerezni…

Gondolom hallottad, hogy a nyíregyházi verseny kandidáló verseny. Mit szólnál hozzá, ha itthon mérethetnéd meg magad az Európa-bajnoki mezőnnyel?

Biztos vagyok benne, hogy Magyarország meg tud rendezni egy ilyen rangos sporteseményt. Egyszer már volt egy ilyen jellegű próbálkozás a pécsi IRC-futammal, az hatalmas ünnepe volt a ralinak itthon, jó rá visszaemlékezni. Az Európa-bajnoksággal is biztosan ugyanígy lenne.

 

Mire számítasz a nyíregyházi pályákkal kapcsolatban?

A Zemplén ralik alkalmával versenyeztünk a környéken, emlékeim szerint nagyon klassz pályák voltak azok, ezzel a versennyel kapcsolatban az időjárás lehet az egyetlen kérdés, hiszen egy hónap múlva már november lesz, szóval bármi lehet… Nem lesz könnyű verseny, ha igazak a hírek, már most Európa-bajnoki színvonalú viadal várható. 2013-ban és 2014-ben indultam Eb-futamon, külön öröm, hogy Magyarországon is lehet egy ilyen, hiszen több versenyző is kacsingat a külföldi sorozatok felé.

A Zemplén ralikról őrzöl valami meghatározó emléket?

Nem tudom pontosan mikor, talán 2000 környékén, éjszaka leesett a hó, a havas, jeges körülmények között érdekes volt a versenyzés. Meglepő módon, pont azon a versenyen egy Opellel az abszolút tizedik hely környékén végeztem.

 

Forrás: A verseny hivatalos honlapja

 

Back to Top
Mint minden weboldal, a hadikrallye.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.
Értem