Megbüntették Hadikot, de így is nyert

Parádés autózással húzta be a hétvégi Mecsek Ralit Hadik András és Deák Attila, a szombati előnyükhöz vasárnap főleg az orfűi pályán tudtak sokat hozzátenni Turán Frigyesékhez képest és végül húsz másodperces előnnyel végeztek az élen – elméletben.

Csakhogy az egyik etap útvonalon elnéztek egy kereszteződést, túlhaladtak rajta, majd azonnal megfordultak és elindultak a jó irányba – ez azonban így útvonaltévesztésnek minősül, amiért büntetés jár. Ez a büntetés jelen esetben tíz másodperc lett, aminek a végeredményre ugyan nincs hatással, a vasárnapi napért járó extra pontokra viszont igen, hiszen így Vincze Ferenc kapta az öt pontot, Hadikék pedig csak négyet. Nem nagy különbség természetesen, de tekintve, hogy a három bajnokesélyes nagyjából öt pont választja el a szezonzáró előtt, sose lehet tudni.

Hadikék fellebbeznek, hiszen a csalásra esély sem volt ebben az esetben, mert nem álltak meg, szimplán csak hibáztak, de azonnal megfordultak – ítélet később várható az ügyben.

Forrás: www.rallyonline.hu

 

Back to Top
Mint minden weboldal, a hadikrallye.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.
Értem