Az új Bajnok - Végre révbe értek Hadikék

Igazi hullámvasút volt a 2018-as szezon Hadik András számára, hiszen két győzelem után négy balszerencsés futam következett, és nagyon mélyről kellett ismét összeszednie magát – azonban minden jó, ha a vége jó, az utolsó két verseny megnyerésével, egyetlen pont előnnyel ő lett az idei magyar ralibajnok

Az idei év előtt a legtöbben Hadik András bajnoki címére fogadtak volna az ORBben – a miskolci pilóta már tavaly is közel állt ahhoz, hogy elkapja Herczig Norbertet, végül második lett, a címvédő távozásával viszont megnyílt az út az év végi aranyéremhez. Ennek megfelelően két magabiztos győzelemmel nyitotta a szezont a navigátorülésbe Bacigál Igort ültető versenyző, az ISEUM Ralin azonban elkezdődött a pechszéria: ott előbb egy fának ütötte a Ford Fiestát, majd jött két olyan futam, ahol egyéb (nagyrészt technikai) gondjai adódtak, az Ózd Ralin pedig az első szakaszon kiütött egy villanyoszlopot.

"Valóban jól kezdtük a szezont, nyertünk két futamot, többen mondták, hogy sima bajnokság lesz, de aztán jöttek a problémáink. Szombathelyen egy fának, Ózdon egy oszlopnak mentünk neki, Veszprémben több dolog is hátráltatott (defekt, kormányszervo), Székesfehérváron pedig minden előjel nélkül megállt az autó és mire újraindult, már nagyon sokat vesztettünk. A mélypont igazából Ózd volt, mert az és a Fehérvár Rali is papíron feküdt volna nekünk, de Ózdon pontot sem tudtunk szerezni, úgyhogy utána leültünk a csapattal, átbeszéltük, hogy mik a gondok, hogy mit kell csinálni a hátralévő két versenyen, és ezt szerencsére sikerült is megvalósítani" – tekintett vissza a szezonra Hadik András. A Mecsek Ralin aratott győzelem (itt már Deák Attila diktálta neki az itinert) minden szempontból visszahozta Hadikot a bajnoki harcba, hiszen egyrészt a pontszámokat tekintve a saját kezébe került a sorsa, másrészt az addigiak után ez mentálisan is nagyon jól jött – mint mondta, volt olyan pillanat, amikor távolinak tűnt a bajnoki cím. A szezonzáró, a másfélszeres szorzójú Nyíregyháza Rali azonban az ő javára döntött.

"Nyíregyházára úgy mentünk, hogy tudtuk mi a dolgunk, mit kell elérnünk, és igazából az elejétől kezdve nagyon gyorsak voltunk. A szombati napot, az egész futamot és végül a power stage-et is sikerült megnyernünk, ami azt jelentette, hogy elértük a célunkat és mi lettünk a magyar bajnokok. Nagyon boldogok vagyunk, nagyon örülünk neki és köszönöm a csapatnak, hogy a nehéz időkben is bíztak, hittek bennem. Egyúttal le a kalappal Turán Frici előtt, nagyon nagyot harcoltunk és óriási ellenfél volt számunkra" – értékelt a pilóta. És hogy mit hoz a jövő? Azt még nem tudni, de az biztos, hogy a többiek célkeresztjében Hadik lesz majd 2019-ben…

Írta:  Gobodics Tamás
Forrás: Autósport és Formula Magazin

 

 

Back to Top
Mint minden weboldal, a hadikrallye.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.
Értem