Megtartaná trónját a bajnok

Hadik András számára örökké emlékezetes marad 2018. november 11-e. Ezen a napon a nyíregyházi szezonzárón, az utolsó szakasz céljában dőlt el a magyar bajnoki cím sorsa.

A miskolci pilóta hatalmasat hajrázva végzett az élen, a múltból azonban nem lehet megélni. Hétvégén a Credobus Eger Rallye-val megkezdődik az új bajnokság, ahol ismét tizedekre menő csatát vívhat az élmezőny többi tagjával. A bajnokot mindenki el akarja majd csípni, neki viszont az lesz a célja, hogy megőrizze a trónját.

- Az állandóság jegyében telt az elmúlt néhány hónap, pontosabban egy nem elhanyagolható változás mégis történt. Idén ismét a korábbi navigátorom, Kertész Krisztián lesz a társam, akivel a sportszakmai kapcsolat mellett szoros barátság is fűz – mondta a rajt előtt az abszolút magyar bajnok, Hadik András. – A csapat és az autó viszont változatlan maradt, igyekszünk a tavalyi R5-ös Ford Fiestával megvédeni az elsőséget. Tavaly nekem sikerült abszolútban az élen végezni, Krisztián pedig szintén vezetett és kategóriát nyert. Bízom benne, hogy az újbóli közös munka során ismét sikeresek leszünk, csakúgy, mint korábban.

Hadik András viszonylag kevés információval rendelkezik a riválisokkal kapcsolatban. A zuhanyhíradóból érkező hírek azonban azt mutatják, hogy 2019-ben is bőven akad majd kihívója. A tavalyi dobogósok ott lesznek a rajtvonal mögött, de további három-négy páros is beleszólhat az élmezőny csatájába.

Évek óta hagyomány, hogy a rajt előtt egy osztrák futamon részt veszünk, mégpedig azért, hogy ráhangolódjunk magyar bajnokságra – folytatta Hadik András. – Ez viszont most kimaradt, de a hétvégi Lyukóbánya – Parasznya Rallye3-as versenyen tesztjelleggel elindultunk. Műszaki szempontból készen állunk, és úgy gondolom, mi is rendben vagyunk a nyitány előtt. Egerben tavaly győzni tudtunk, most is fontos lenne, hogy sikerrel vegyük az első akadályt. Nem lesz egyszerű feladat, hiszen a szakág a gumikkal kapcsolatban hozott egy új szabályt. Egy versenyt maximum 14 abronccsal kell teljesíteni, ami akkor jelenthet nehézséget, ha változékony, esős lesz az időjárás. Ehhez is alkalmazkodni kell, de igyekszünk megoldani a feladatot. Az egri pályákat ismerjük, ám Szuhánál már régen mentünk. ami tartogathat nehézségeket. Nagyon várjuk a rajtot, remélem, a tavalyihoz hasonló, sikeres szezon vár ránk.

 

Írta:  ME
Forrás: A verseny hivatalos honlapja

 

 

Back to Top
Mint minden weboldal, a hadikrallye.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.
Értem