Hadik András: Egyértelmű a cél

Hadik András, Kertész Krisztiánnal a pécsi Mecsek rali utolsó szakaszán nem szerzett kellő mennyiségű pontot, így éppen egy egységgel Herczig Norbert és Bacigál Igor lett a bajnokság győztese. Nos, így az idényzáró Eger ralit mindkét páros kihagyta, sőt…

Sőt, mondhatnánk Hadik Andris bajnok navigátort igazolt. Mert a hír igaz. „Igen, az idei esztendőben Bacigál Igorral fogok versenyezni. Tavaly Norbival bajnokok lettek ismét, és remélem ez a hagyomány idén sem szakad meg nála, én szurkolok neki …”– kezdi kicsit viccesen Andris a Race1.net olvasóinak.

„Persze, egyértelmű cél az abszolút bajnoki cím. Tavaly, ahogy említetted az az aprócska pont hiányzott. Kicsit morogtam is érte, de erőt merítettem belőle, és most már kellő motiváltsággal várom az idei évet. A magyar bajnokság, és az abszolút bajnoki cím megszerzése egyértelműen prioritást élvez a naptárunkban, de Eger előtt azért elindulunk egy osztrák futamon. Kell az összeszokásra is adni.” – vázolja elképzeléseit András.

„A Rebenland ralin tavaly is indultunk. Akkor, és most is a teszt szándékával vettünk részt rajta, de be kell vallanom utólag, nagy lendületet adott ahhoz, hogy a CEZ kupasorozatban is szerepeljünk, és végül bajnokok legyünk Krisztiánnal. Lehet, idén is ez lesz, de hangsúlyozom a magyar versenynaptár a legfontosabb. Igaz, hogy az osztrák futamot követően, mind az Eger rali és a miskolci futam is a CEZ versenynaptár része.” – gondolkodik hangosan Andris.

„Legyünk túl ezeken a futamokon, és akkor meglátjuk a továbbiakat. Kassán és Horvátországban is a CEZ miatt indultunk, utóbbi jó felkészülést szolgált a Mecsek ralira is, az elmaradt itthoni futam helyett. Ráadásul nagyon jó versenyt rendeztek déli szomszédaink, tehát egyáltalán nem zárom ki a visszatérés lehetőségét, de mondom, ezek a dolgok képlékenyek még, meglátjuk, hogy fogunk félidőben itthon állni. Ez a legfontosabb, minden más csak utána…” – mondja eltökélten Hadik András

„Az autó készen áll a bevetésre, legalábbis azt hiszem. Menni még nem mentem vele, de Ausztriában lesz rá bőven lehetőségem. A tavalyi kocsi, a megfelelő átvizsgálások után itt áll, rajtkészen. A tavaly év eleji hibái után meg voltam vele elégedve, miután tudtuk orvosolni a problémát. Remélem idén egyből jól üzemel majd. Én szeretem a Ford Fiestát. Hallottam, hogy év vége felé, vagy jövőre jön az új, de én ezzel is nagyon elégedett vagyok.” – dicséri autóját a gondos gazdi.

“Szükség lesz az üzembiztonságára. Éles küzdelmekre számítok, meggyőződésem, hogy 3-4 pilóta biztosan nagyon gyors lesz, de meglepetést okozhatnak az újak is, akik idén ülnek R5-ös autóba. Vincze Ferinek tavaly zökkenőmentes volt az átállás a Skodára, úgy gondolom idén még gyorsabb lesz. Turán Frici mindig az, vele is nagy csatákra számítok, és megmondom őszintén, azt hiszem Balogh Jani is az lesz az R5-sel… Szóval sétagaloppra idén sem lehet számítani, de ezzel nincs is semmi baj. A szurkolók is küzdelmet, izgalmakat várnak.” – osztja meg gondolatait Andris.

„Hogy sok, vagy kevés a nyolc idei futam? Nézd, ha jól állunk, akkor sok lesz, ha rosszul, akkor meg kevés… Nekem inkább az tetszene jobban, ha mondjuk lenne hat futam, de azok mind ilyen 180-200 kilométer hosszúak. Talán akkor másképpen alakulnának a különbségek. Én nem vagyok híve a rövid versenyeknek és szakaszoknak, de ez az én véleményem. Azért valljuk be, taktikailag, több van egy hosszabb versenyben. Na, mindegy ez van, ettől még nagyon várom a rajtot, de mondom előtte egyet kirándulunk Ausztriába…” – fogalmaz kis huncutsággal Hadik Andris.

„Tényleg a teszt a célja, és Igorral való együttműködésünk kezdeti, zökkenőmentes lépései. Krisztiánnal mentem itt tavaly. Visszatérve rá, azért bő hat évet versenyeztünk együtt, és barátsággal váltunk el. Idén vezetni fog, méghozzá az ORC-ben egy olyan Opel Astrával, amivel én anno bajnok lettem a kategóriában. Nos, kívánok neki hasonló kellemes élményeket a kocsival.” – zárja sportszerűen nyilatkozatát Hadik Andris.

Ő egy visszafogott, csendes versenyző, aki nem ismerné közelebbről. De most éreztem a hangjában, végig a beszélgetésünk alatt, hogy „ha nem idén, akkor mikor?”. És ezt nem úgy érti, hogy nincs már a regnáló bajnok, hanem feltüzelve, motiváltan várja az esztendőt, hogy abszolút magyar bajnok legyen 2018-ban. Ketten már biztosan bejelentkeztek ezért a címért itt a Race1.net oldalán.

Írta: Kósa András Race1.net
Egy kivételével minden kép a rallyeyes.hu remek munkáját dicséri. Köszönjük.
Forrás: www.race1.net

 

Back to Top
Mint minden weboldal, a hadikrallye.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.
Értem