Két lábbal rálépnének a gázpedálra

Öt hét szünet után a harmadik futammal folytatódik a hazai ralibajnokság Székesfehérváron.

Egy kicsit beragadtak a rajtnál. A címvédő párosnak ki kell engednie a kéziféket, hogy a folytatásban lehetősége nyíljon az újrázásra. Hadik András és Kertész Krisztián az egri szezonnyitón szuperralizott. Az első napi kiesés után gyűjtöttek néhány pontot, ám a korai miskolci búcsú miatt nehéz helyzetbe kerültek. Most viszont nincs más hátra, mint előre: a hétvégi Székesfehérvár Rallye-n versenyben kell lenniük a futamgyőzelemért, de legalább a dobogóért. Ellenkező esetben még nagyobb hátrányba kerülhetnek.

Nem a világ vége

Természetesen erre gondolni sem akarunk – reflektált Hadik András. – Valóban nem úgy kezdődött számunkra az új szezon, ahogy azt előzetesen elterveztük. Ez viszont még nem a világ vége. Tavaly a bajnokság középső szakaszában éltünk át hasonlót, a vége mégis bajnoki címmel zárult. Most az első két versenyünk lett feledhető, így mostantól kell elkezdeni a pontok gyűjtését. Öt futam van még hátra, amelyeken nagyon sok minden történhet. Természetesen komolyak a szándékaink, minden szempontból maximálisan felkészültünk Fehérvárra. Tudjuk, hisszük, hogy a befektetett munkának előbb-utóbb meglesz az eredménye.

Külföldön eredményesen

Az április végén megtartott Hell 25. Miskolc Rallye után Hadikék nem vesztegették az időt. A horvátországi Opatijában rangos mezőnyben másodikként zártak, a fehérvári főpróbának számító Velenje Rallye-t pedig ugyancsak ezüstérmesként fejezték be. Az itthon kevésbé sikerült versenyek ellenére így vannak pozitív élményeik.

Szeretünk a határokon túl versenyezni, mindkét hétvége remekül sikerült – fogalmazott Hadik András. – Ez is bizonyítja, hogy nem felejtettünk el ralizni, úgyhogy most már jó lenne, ha itthon is kifutna néhány sikeres futam. Székesfehérváron remek szakaszok lesznek, úgyhogy nekünk kell valamit előhúzni a kalapból. Pozitívan állunk a dolgokhoz, semmi nincs veszve, de úgy látszik, hogy többet kell tennünk a sikerért. Ha jól emlékszem, akkor nagyjából húsz éve mentünk ebben az irányban a kőhányásos gyorsaságin, úgyhogy érdeklődve várom ezt a pályát is. Műszaki szempontból és mentálisan is igyekszünk tökéletes állapotban megérkezni Fehérvárra, ahol gőzerővel támadni fogunk.

Írta:  Marosréti Ervin
Fotó: Marosréti Ervin
Forrás: Borsod Online
Forrás: Észak-Magyarország
Forrás: A verseny hivatalos honlapja

 

 

Back to Top
Mint minden weboldal, a hadikrallye.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket.