Hadik András és Kertész Krisztián megnyerte a szlovén rali versenyt, a kettős készen áll a hazai nyitányra.

Bő negyven másodperces előnnyel nyerte meg a magyar bajnoki rajt előtt főpróbának számító, 35. AMTK Velenje Rallye-t Hadik András és Kertész Krisztián. A DVTK SE színeiben versenyző kettős a rendező által kijelölt hat szakaszból hármat megnyert, de saját bevallásuk szerint a kedvezően alakult időjárásra, és némi szerencsére is szükség volt a nemzetközi sikerhez.

Sikerült fordítani

A szlovénok legesélyesebb párosa, a Turk Rok, Kacin Blanka egység ugyanis a verseny kétharmadánál műszaki hibával bajlódott, Hadikék ezt kihasználva nyolc másodperces hátrányból fordítva zsebelték be a győzelemért járó serlegeket.

– Nagyszerű érzés egy ilyen sikerrel várni a magyar bajnokság nyitó futamát – fogalmazott Velenjében Hadik András. – Az új autónkkal kapcsolatban ismét nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttünk, emiatt ugyancsak hasznos volt a szlovéniai hétvége. Technikás, rengeteg kanyarral tűzdelt két pályán versenyeztünk, az átlagsebességét nézve az itthon megszokottaknál jóval lassabb gyorsaságikat teljesítettünk. Az egyik tíz, a másik tizenöt kilométer hosszú volt, tehát megdolgoztunk ezért a sikerét.

Gyorsabb a réginél

A DVTK SE versenyzője szerint az új Ford Fiesta MK II-es jól vizsgázott, a korábbi autójukhoz képest ezeken a pályákon is gyorsabbak voltak.

– Tavaly is indultunk Velenjében, úgyhogy van viszonyítási alapunk – folytatta a miskolci ralis. – Ahhoz képest is gyorsabb az autónk, ezért bizakodva vágunk neki a magyar bajnokságnak. Jó érzés ilyen rangos, nemzetközi mezőnyben nyerni, bízom benne, hogy ezt a formát az itthoni versenyekre is át tudjuk menteni. Természetesen ez a legfontosabb, de abszolút futamot nyerni mindig, minden körülmények között nagyszerű dolog. Boldogok vagyunk, de igazán akkor leszünk azok, ha Salgótarjánban sikerül ezt a teljesítményünket megismételni.

A 35. AMTK Velenje Rallye végeredménye:

1. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 MkII) 51:43,0

2. Turk Rok, Kacin Blanka (szlovén, Hyundai i20 R5) +40,4

3. Novak Aljosa, Cevc Jaka (szlovén, Skoda Fabia Rally2 evo) +1:32,7

4. Cescutti Nicola, Crossilla Simone (olasz, Skoda Fabia R5) +3:16,0

5. Kiss Ferenc, ifj. Kiss Ferenc (Volkswagen Polo GTi R5)+3:24,1

6. Zrinski Ales, Vidmar Rok (szlovén, Ford Fiesta R5) +4:00,3

forrás: www.boon.hu
Fotó: foto Modlic