Az idei esztendő negyedik aszfaltos rali versenye következik, ezúttal a Dunán-túlon.

A lyukóbányai nagy bukást követően napokig kérdéses volt, hogy a magyar bajnokság soron következő futamán ott lehet-e a rajtvonal mögött Hadik András és Kertész Krisztián. A csapat rohamtempóban, nagyszerű munkát végzett, így a páros az előttünk álló hétvégén, harcba szállhat a győzelemért, a dobogós helyezések valamelyikéért a Vértes Rallyn. A verseny neve ugyan újnak számít a szakágban, a pályák viszont nem. A rendező ugyanis móri központtal, de a Székesfehérvár Rallyn használt szakaszokra „küldi rá” a teljes mezőnyt. A hazai sorozat idei negyedik állomása egy versenynapra korlátozódik, vasárnap összesen kilenc gyorsasági vár a benevezett párosokra.

Jónak ígérkezik
– Szerintem kész lett az autónk, így el tudunk indulni a Vértes Rallyn. Ez most a legfontosabb – erősítette meg érdeklődésünkre Hadik András. – Az egri harmadik helyezés után annyira nem állunk rosszul a bajnokságban, ezért fontosnak éreztem, hogy folytatni tudjuk a küzdelmet. Másrészt úgy érzem, hogy ez futam is jónak ígérkezik, kedvelem ezeket a tempós gyorsasági szakaszokat. Az egynapos programmal sincs bajom, azt viszont sajnálom, hogy valamivel rövidebb lesz a teljesítendő össztáv. Ez azért is lényeges, mert ha hibázik az ember, akkor később jóval kevesebb lehetősége van arra, hogy ezt helyrehozza. Úgyhogy maximális koncentrációra van szükség, hogy ebben a pokolian erős élmezőnyben ismét jó eredményt érjünk el.
A magyar bajnokság jelenleg féltávnál áll. A salgótarjáni, a miskolci és az egri hétvége után következik a Vértes Rally. Jelenleg az éves pontversenyben a címvédő Vincze Ferenc, Bacigál Igor kettős vezet, tizenöt ponttal megelőzve a második Velenczei Ádám, Szőke Tamás egységet. Hadikék a harmadik pozícióban állnak, további kilenc ponttal lemaradva. A hátrány azonban nem akkora, hogy ne lehetne szorossá, érdekessé tenni a szezon hátralévő részét, pláne úgy, hogy a teljes évad fele még hátravan.

Életben tartani
– Bármi megtörténhet, három futam előttünk áll, szeretnénk a lehető legtovább harcban lenni a bajnoki címért – szögezte le a 2018-as abszolút győztes. – Ehhez most is jól kellene szerepelnünk, ezért a héten még egy tesztet is beiktatunk a programba. Lyukóbányán is azért indultunk el, mert korábban éreztem egy-két hiányosságot az autóban, ezt akartuk kijavítani. Sajnos azon a hétvégén eddig már nem jutottunk el. Azt szeretnénk elérni, hogy kényelmesen és gyorsan tudjunk közlekedni az R5-ös Fiestával, ehhez még bizonyos dolgokat végre kell hajtanunk. Most viszont bízom benne, hogy a nehéz helyzet ellenére a Vértes Rallyn eredményesen tudunk szerepelni, amivel megteremthetnénk magunknak az esélyt egy jó év végi helyezés megszerzésére.

A Vértes Rally időterve:
Október 11. (vasárnap):
Gyorsasági szakaszok
7.56, GY1 – Oroszlány/1
8.44, GY2 – Csákberény/1
9.25, GY3 – Nagyveleg/1
12.10, GY4, Oroszlány/2
12.55, GY5 – Csákberény/2
13.36, GY6 – Nagyveleg/2
16.19, GY7 – Oroszlány/3
17.04, GY8 – Csákberény/3
17.52, GY9 – Oroszlány/4
18.52, Céldobogó, Mór

forrás: Marosréti Ervin – Észak-Magyarország