Pécsi kilométerekkel és egy izgalmas rákészüléssel hangolódott a 2021-es Országos Rally Bajnokság gyorsasági szakaszaira Hadik András. A miskolci versenyző április második hétvégéjén az orfűi futamon készült fel, ahol hasznos tapasztalatok mellett kategóriájában a legjobb háromban sikerült végeznie.

Az Országos Bajnokság címvédője fejben már hetek óta készülődik az első igazi versenykilométerekre, ám hivatalos tesztelésre egészen április 11-ig várnia kellett, ugyanis a másod-, a harmadosztály és a Historic sorozata számára megrendezésre kerülő Sopia-NET Orfű Rally egy külön kategóriában várta azokat a versenyzőpárosokat, akik az évad folyamán a rali élmezőnyében szeretnének mozgolódni. A lehetőséggel természetesen azonnal élt András, és a már jól ismert Ford Fiesta R5 MKII-es mellett Kertész Krisztiánnal kiegészülve Pécs felé vették az irányt a húsvéti hosszú hétvégét követően, hogy új tapasztalatokkal, friss kilométerekkel és hasznos teszteléssel a hátuk mögött várják az Országos Bajnokság szezonnyitó futamaként első ízben megrendezésre kerülő Boldogkő Rally-t április 17-ei rajttal.

Április 11-én vasárnap korai ébredéssel és izgalommal telve vette az irányt a szezon legelső rajtvonalához a Hadik – Kertész kettős. Abaliget és Magyarhertelend közel hét kilométere egy negyed 8-as kezdéssel adta meg a lendületet a srácoknak, ahol azonnal egy harmadik helyre elegendő teljesítményt mutattak fel a kék ovál társaságában. A második szakaszon még többet szeretett volna a miskolci versenyző, azonban a technika egy nagyon picit visszafogta akaratát – a Fiesta turbócsöve lecsúszott, a motorteljesítmény csökkent, mely incidens az időeredményen is átmenetileg tükröződött. A szerviz előtt egy gyors még hátra volt, ahol egy második eredménnyel már lelkesebben készülhettek a következő körre a srácok.

Az évad első versenyhétvégéje során a tesztelés volt a fő szempont, de a minél precízebb fejlődés érdekében természetesen az időeredmények is szigorú elemzés alá kerültek a csapat részéről. Andrásék a délelőtti szervizben pár gondolatcserét követően látványosan fellelkesültek, és autózásukon az akarat és az egyre bátrabb kanyarvétel határozottan megmutatkozott – szép teljesítményeket és erős eredményeket láthattunk az orfűi hétvégén a bajnoki címvédő párostól, ahol kategóriájukban végeredményként a harmadik helyen ünnepelhettek. A Ford Fiesta R5 MKII-es egészen jól muzsikált a pécsi utakon, a futóműbeállítások variálhatósága mellett finomhangoláson is átesett az autó, melynek köszönhetően a versenyzőpáros még nagyobb elánnal szeretné belevetni magát a szezon első bajnoki megmérettetésébe. Az I. Boldogkő Rally régi nagy kedvenceket hoz vissza szakaszok tekintetében, így Andrásék kíváncsian várják, hogy a jól beállított technikával milyen élményekkel gazdagodhatnak a részben hazainak számító észak-borsodi kanyarokban.

Hadik András: „Nagyon vártuk már, hogy végre versenyautóba szálljunk, és a hónapok óta tartó vírushelyzet ellenére a szervezők precíz és kitartó munkájának köszönhetően elrajtolhattunk az orfűi eseményen. Magát a hétvégét egy az egyben tesztnek szántuk, hiszen a boldogkői futamra jobb helyet nem is tudtunk volna választani, mint az erdők övezte aszfaltos gyorsasági szakaszokat. Alapjába véve tetszenek a Pécs környéki utak, és ez alkalommal külön figyelmet fordítottunk a Fiestára, hiszen több beállítást kipróbáltunk, amit elsőre jónak találtunk aszfaltos körülményekre. Úgy érzem, megvalósult a terv, hiszen a futómű, a rugók és a stabilizátorok is úgy működtek pár finomhangolást követően, ahogy szerettem volna. A teszthétvége egy kategória harmadik helyet eredményezett, melyről úgy gondolom, igen komoly motivációt ad nekünk a bajnokság szezonnyitó állomására.”

forrás:hadikrallye.hu