Hatalmas hajrában, az utolsó percekig tartó izgalmak közepette Hadik András a dobogó középső fokán ünnepelhette meg a magyar bajnokság második állomásának versenykilométereit. A Q8Oils Ózd-Eger Rally gyorsasági szakaszain a versenyzőtársakkal és a változó időjárási viszonyokkal való küzdelem motiválóan hatott a miskolci versenyzőre, aki bizakodva várja a salgói folytatást.

A szezonnyitó boldogkői futamon elért erős teljesítményre alapozva várta a magyar bajnokság folytatását a DVTK SE versenyzőpárosa, Hadik András és Kertész Krisztián. A Ford Fiesta R5 MKII-essel rajthoz álló duó az áprilisi kezdőkilométereket a leggyorsabb magyarként teljesítve igazán motiváló szereplésben bízva utazott el a sorozat második megmérettetésének május 14-ei, pénteki rajtjához. A Q8Oils Ózd-Eger Rally hosszú idők után igazi kuriózumnak számított, hiszen végre hivatalos keretek között a nézők is kilátogathattak a pálya szélére, mely valódi lendületet adott Andráséknak, látva a lelkes rajongókat, akik a kedvezőtlen időjárás ellenére is ott toporogtak a kanyarok mentén. A pénteki nap alkalmával ezúttal nemcsak a gépátvételi procedúrák lebonyolítására került sor, hanem a késő délután folyamán egy salakpályás prológ keretében húzhatták magukra overáljukat a résztvevők. Az ózdi Városi Stadion oválpályájára tervezett kilométerek ugyan külön értékelésre kerültek, Andrásék mindezek ellenére szerettek volna egy lendületes autózást összehozni és látvánnyal kedveskedni a nézőknek. A tervet sikeresen teljesítették egy élmezőnybeli időeredménnyel, és kíváncsian várták a szombat reggeli rajtot, ahol már-már ikonikusnak számító gyorsasági szakaszokon, igazi ralis körülmények között mérhették össze tudásukat a mezőnnyel és a két nemzetközi szinten kiválóan teljesítő versenyzővel, Jan Kopecky-vel és Mads Östberg-gel.

Az első teljes versenynapon hat gyorsasági szakasz várt Andrásékra 76 versenykilométerrel. Reggeli kezdésként a sátai részen egy második idővel lőtték be magukat az élmezőnybe, és a tendenciát szépen folytatva folyamatosan sikerült kiegyensúlyozott teljesítmény hoznia a srácoknak a soron következő öt szakaszon. Szombaton este egy viszonylag következetes és jól összeállított gumiválasztásnak köszönhetően András az élen fejezte be a futam Ózdra tervezett első napi felvonását. Előnye ugyan csak kilenc tizedmásodperc volt, így a vasárnap szokatlanul izgalmas pillanatokat ígért, egri központtal.

A zárónap nyolc szakasszal és Andrásék számára a korábbi évekről már ismert részekkel jelentette a folytatást. Mindezek ellenére az egri környéken próbáltak óvatosak és egyben versenyképesek lenni a fiúk, hiszen az útviszonyok és a körülmények az esőzések, illetve a vízátfolyások miatt akár meglepő pillanatokat is okozhattak. A kilométerek előrehaladtával a pálya felszáradásával még nagyobb taktikázás következett, hiszen nemcsak a gumiválasztás vetett fel kérdéseket, hanem az autó bizonyos beállításainál a vizes körülményekre előnyös módosítások is, mellyel a kék ovál végül az utolsó méterekig szelte a Heves megyei kanyarokat. A szervizcsapat a legjobb formáját hozva minden apró részletre külön figyelmet fordított, hiszen az ózdi-egri hétvége kifejezetten egy olyan csatát eredményezett, ahol tényleg minden egyes tizedmásodperc számított a dobogóért folytatott küzdelemben. Az utolsó szakasz teljesítménye ugyan megfordította a helyzetet, hiszen Hadik András ha csak két másodperccel is, de a második helyért járó pontokat szerezte meg. Az öröm ettől függetlenül hatalmas, ugyanis a 2013-as Európa Bajnoktól hajszállal elmaradni a jövőre tekintve igazán motiválóan hat. A Q8Oils Ózd-Eger Rally leggyorsabb magyar versenyzőpárosa felemelt fővel gurulhatott át a pódiumon vasárnap kora este, hiszen a második futamon begyűjtött pontoknak köszönhetően a Hadik András – Kertész Krisztián kettős a bajnoki ponttábla éléről várhatja a június első hétvégéjére tervezett salgói folytatást..

Hadik András: „Egy igazán jól szervezett és gördülékenyen lebonyolított hétvége keretében teljesíthettük a bajnokság második futamát ózdi, illetve egri központtal. A pénteki salakos kezdés megalapozta a hétvége hangulatát, de mivel a körözés nem számított bele a futam eredményébe, így kíváncsian vártuk a két teljes versenynap kilométereit és gyorsasági szakaszait.”

„Szombaton próbáltunk erős időeredményekre törekedni, mely lényegében sikerült is, hiszen a nap végén az élen fejeztük be a futam ózdi fejezetét. Az utolsó szakaszra megérkezett az eső, ami számunkra még nem okozott nagy fejtörést, hiszen a Pirelli jóvoltából gumijaink ezúttal is tökéletesen alkalmazkodni tudtak a hirtelen megváltozott körülményekhez.”

„A vasárnap izgalmasnak ígérkezett a minimális különbség miatt, de alapvetően nagyobb teher nélkül próbáltam teljesíteni a gyorsokat. Két másodperccel végül elmaradtunk a legelőkelőbb pozíciótól, de nem szomorít el a tény, hiszen egy olyan versenyzővel küzdöttünk, aki nemzetközi szinten komoly eredményekre tett szert pályafutása során. Egy igazán lendületes hétvége áll mögöttünk – a szervizcsapat nagyszerű munkája mellett a Pirelli abroncsai is hozzájárultak a dobogóhoz. Örülök a második helynek, hiszen vezetjük a bajnokságot, és izgatottan várjuk a júniusi folytatást a salgói pályák keretében.”

forrás:hadikrallye.hu