Kitartó és eredményes tempót diktálva Hadik András egy emlékezetes hétvége keretében ünnepelhetett az Európa Bajnokság futamaként megrendezett III. Rally Hungary dobogóján. A szezonzáró eseményen nyújtott teljesítmény csak hab volt a tortán, ugyanis az elsődleges örömöt a bajnoki cím megvédése jelentette, melyre immáron negyedik alkalommal tett szert az abszolút értékelésben.

Október utolsó előtti hétvégéjén került sor az Országos Rali Bajnokság zárófutamára, mely eseménynek Nyíregyháza városa és a Zemplén környéki izgalmas gyorsasági szakaszok adtak otthont. A IV. Nyíregyháza Rally különleges helyet foglal el a hazai ralisok szívében, hiszen a gyönyörű őszi hétvégén a magyar mezőny a III. Rally Hungary keretében kontinensviadalunk legjobbjaival is összemérhették erejüket. Az Európa Bajnokságban résztvevő versenyzőpárosok nagyjai kíváncsian látogattak el kis hazánk északi részére, miután számukra a sorozatban a magyar futam az utolsó előtti megmérettetést jelentette.

A zempléni kilométereket külön izgalommal várta Hadik András, aki kilenc pontos előnnyel, tehát a legnagyobb eséllyel tartott igényt a 2021-es év végi elsőségre. A miskolci versenyző titkon bízott abban, hogy sikerül teljesítenie az áhított célt, és negyedik alkalommal megünnepelheti abszolút bajnoki címét az idei vegyes érzelmeket jelentő, egyben izgalmas szezon után. Reálisan látva a helyzetet azonban tisztában volt vele, hogy a világbajnokságról is ismert versenyzők körében nem lesz könnyű dolga, de mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy hazai vonatkozásban a lehető legsikeresebb formáját nyújtsa a Ford Fiesta R5 MKII-es társaságában. Az esemény hivatalos tesztje előtt még a Kazincbarcika Rally-n is rajthoz állt András, bízva abban, hogy a borsodi utakon megtett plusz versenykilométerek tovább növelhetik önbizalmát az október végi megmérettetésre.

A Rally Hungary első pillanataira október 22-én este a Rabócsiringen került sor egy látványos, épített pályás autózás során, ahol egy bemelegítésnek szánt időeredménnyel hangolódott rá a vérbeli zempléni szakaszokra András. Az egy évvel ezelőtti eseményre visszagondolva kicsit azért benne volt a félsz, hiszen akkor az esőzések nagyon komolyan megnehezítették a versenytempó meghatározását. Az idei felvonás során az előrejelzések napsütéses, őszi időt jósoltak, mely igazán kecsegtető szereplésre adott reményt. Szombaton reggel meg is kezdődhetett a küzdelem az idővel, a versenytársakkal. András számára a biztos célba érkezés mellett fontos volt a bajnoki cím szempontjából, hogy az abszolút értékelésben a második helyen toporgó Csomós Miklós előtt végezzen. A biztonságos autózást szem előtt tartva tehát bőven akadtak még olyan tényezők, amelynek figyelembevétele pluszban érdekessé tette az októberi hétvégét. Mindent leszámítva, teher nélkül próbált a rajtban az adott kilométerekre koncentrálni András, mely alapvetően sikerült is – egy erős élmezőnybeli szereplést megalapozva, technikai gondok nélkül és kiváló Pirelli gumiválasztással teljesítette Kertész Krisztián navigálásával a III. Rally Hungary-t, ahol a dobogó harmadik fokát vehette birtokba a norvég és a lengyel versenytárs mögött. Határozottan ez az eredmény is örömködésre ad okot, ám a helyezések alakulásának köszönhetően Hadik András október 24-én egyben a 2021-es abszolút bajnoki címet is megünnepelhette, mely trófea megerősítette a miskolci versenyzőben, hogy a kitartás és a kemény munka az elmúlt hónapokban felmerült nehézségek ellenére is meghozta gyümölcsét.

Hadik András: „A nyíregyházi hétvégére készülve volt szerencsénk hasznos versenykilométereket gyűjteni a Kazincbarcika Rally keretében. A sikeres bemelegítés után a szerdai, hivatalos teszten is állítgattuk még egy picit az autót, így tényleg minden adott volt ahhoz, hogy a lehető legjobban felkészülve álljunk rajthoz a III. Rally Hungary-n.”

„A rendezők kitettek magukért az októberi hétvégén – igazi ralis szakaszokat jelöltek ki, ahol a lehető legizgalmasabb küzdelmek alakulhattak ki mind a magyar, mind a külföldi résztvevők között. A gyorsaságik mellett az időjárás is a pozitív oldalát mutatta, így a Pirelli gumikat szinte tökéletesen tudtuk kiválasztani a körökre. Az egész hétvége alatt alapvetően szerettem volna gyorsan autózni, kockázatok felvállalása nélkül. Nagyon örülök annak, hogy az idei évben elszenvedett veszprémi kiesés ellenére sikerült egy eredményes szezont teljesíteni, és szinte alig tudom elhinni, hogy megvédtük a bajnoki címünket egy ilyen erős mezőnyben. Köszönöm a családomnak, a szervizcsapatnak, a barátoknak és természetesen nem utolsó sorban a szurkolóknak a támogatást. Hatalmas pluszt kaptam tőlük, ami minden egyes versenyhétvégén motivált engem abban, hogy a lehető legjobb helyen fejezzem be az adott futamot.”

forrás:hadikrallye.hu